Internet Explorer støttes ikke lenger
Takk for at du bruker tjenesten vår. Internet Explorer er i ferd med å bli en utdatert nettleser, og vi vil ikke tilpasse videreutvikling til denne. Derfor bør du bruke Chrome, Safari, Microsoft Edge eller Firefox for å få en bedre brukeropplevelse. Her kommer de beste oppskriftene til hvordan du kan bytte og/eller oppgradere din maskin.
Intervju med Sigrid Rutfjäll, Tänndalen. Edvard Villenfeldt, Brändåsen
Tidsrom 1986 - 1986
Sigrid Rutfjäll, Tänndalen. Edvard Villenfeldt, Brändåsen.
Tilgang til denne ressursen er klausulert (sperret) grunnet taushetsplikt, personvern, opphavsrett eller andre forhold. Ressursen er klausulert på ubestemt tid.
Samisk arkiv / Saemien våarhkoe AV/SAMI-PA-1030/SI-Audio/U/U1/L0007/0002 Lenke til Arkivportalen
SAMI-PA-1030: Sámi Instituhtta / Nordisk Samisk Institutt SI-Audio: Sámi Instituhta vokala arkiiva / Nordisk Samisk Institutts vokale arkiv U: Vokalaarkiiva / Vokalt arkiv U1: SI A-ráidu: Originála giellabáttit L0007: SI A121- 134 Lydopptak
1986-Fra Asta: Sigrid Rutfjäll, f. 09.08.1898 i Frostviken, bosatt i Tänndalen, ble 1.06.1978 intervjuet av Sig Britt Persson på sørsamisk om samisk matlaging. Dette er ei fortelling med mye tradisjonskunnskap, der hun deler av sin kunnskap både når det gjelder kjøtt, blodmat, fisk, vekster i naturen og reinmelk. Hun tar også med betydningen av å takke for maten. Intervjuet varer i 54 minutter. Deler av intervjuet, 6 sider, er transkribert, PA/1030/G/ L0003. Hør også Sigrid på: A 121c, A 248, A 249, A 311, A 312
Merknad: Sigrid Rutfjäll har gitt muntlig løfte om tillatelse til utgivelse.Samer og samisk kulturForskning og vitenskapSverigePrivatarkiverInstitusjonsarkiverIntervjuer
Referanser
Begrenset Dette bildet er klausulert på Internett. Dersom du deler lenken, vil mottakeren bare kunne se bildet, dersom vedkommende er innlogget med en brukerkonto som har rettigheter til å se bildet.
Informasjon om cookies
Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies. Les mer om hvordan du styrer cookies.