Internet Explorer støttes ikke lenger
Takk for at du bruker tjenesten vår. Internet Explorer er i ferd med å bli en utdatert nettleser, og vi vil ikke tilpasse videreutvikling til denne. Derfor bør du bruke Chrome, Safari, Microsoft Edge eller Firefox for å få en bedre brukeropplevelse. Her kommer de beste oppskriftene til hvordan du kan bytte og/eller oppgradere din maskin.
Bastian Svendsen: Etterretninger om geistligheten i Akershus stift, bind 4.1, Hamar bispedømme og prostier i Hedmark, Oppland og Buskerud, Astaref: AV/SAO-PAO-0181/D/L0005
Kildeinformasjon
Statsarkivet i Oslo AV/SAO-PAO-0181/D/L0005 Lenke til Arkivportalen
SAO-PAO-0181: Svendsen, Bastian - etterretninger om geistligheten i Akershus stift D: Opptegnelser om geistlige i Norge L0005: Etterretninger del 4 Genealogisk samling
nr. 4.1 /Frem til 1840-Bastian Svendsen (1795-1865) ble 1828 beskikket som klokker ved Vår Frelsers kirke i Kristiania. Han er kjent for sitt store utrykte verk ”Christiania Stifts Præstehistorie”, eller ”Biographiske Efterretninger om Geistligheden i bemeldte Stift”, som var en videreføring av tidligere klokker Joachim Bruun Hass' (d. 1788) opptegnelser om stiftets geistlighet. Som utgangspunkt for undersøkelser er Svendsens biografiske etterretninger utmerkede, men verket inneholder en del feil, og mange av disse er gjengitt i den lokalhistoriske litteraturen. Svendsen testamenterte sine samlinger, som var renskrevet i to eksemplarer, til Universitetet. Det ene, som var i 6 foliobind og bærer preg av å være hans arbeidseksemplar, oppbevares i Statsarkivet i Oslo. Det andre er i 4 kvartbind og er i Universitetsbiblioteket i Oslo.Genealogiske samlingerPersonopplysningerPrivatarkiverPersonarkiverPrester og andre geistlige
Du må være innlogget for å kunne sende tilbakemelding.
{}
Informasjon om cookies
Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies. Les mer om hvordan du styrer cookies.